Wie we zijn


Sotto Voce is een projectkoor dat 1 keer per jaar een programma instudeert; tijdens ongeveer 26 repetities werken we toe naar een optreden in de omgeving van Zuidlaren. We richten ons met name op klassieke muziek vanaf de middeleeuwen.

Het koor bestaat uit + 30 zangers- en zangeressen, die in staat zijn om thuis (mbv oefenmateriaal dat door de dirigent wordt uitgereikt) de noten in te studeren en zoveel mogelijk alle repetities aanwezig te zijn.

In ieder project staat één componist centraal of twee componisten die aan elkaar verwant zijn of een bepaald thema.

In het najaarsproject van 2017 zongen we muziek van de componisten William Byrd en Thomas Tallis, Engelse componisten uit de 16e eeuw. Beide componisten hebben zowel veel geestelijke als wereldlijke muziek geschreven, wat wij ook beide hebben gezongen.

In het voorjaar van 2018 hebben we ons verdiept in a capella composities van Orlando di Lasso.Een componist uit de tweede helft van de zestiende eeuw, die op gelijke voet met Pierluigi Palestrina wordt gesteld in de muzikale vernieuwingen van de renaissance in heel Europa.De muziek van Orlando di Lasso is ook voor zijn tijd zeer gevarieerd: missen, chansons, madrigalen en motetten in allerlei verschijningsvormen.

Voor het project rond Heinrich Schütz hebben we twee seizoenen geoefend.
Op zaterdagavond 30 maart en op zondagmiddag 31 maart 2019 voerden we de Zwölf geistliche Gesänge uit.

Op 4 september 2019 begonnen de repetities voor het project rond Giovanni Pierluigi Palestrina. Op zaterdag 14 en zondag 22 maart 2020 voerden we een programma rond de Missa Sine Nomine uit. Er waren 24 repetities gepland in de Synagoge van Zuidlaren of in De Rieshoek, de oude school van Noordlaren.

In het najaar van 2021 zijn we gestart met het programma Flow with voices, oude Engelse koormuziek uit de 16e en 17e eeuw. Het werd een project voor vrouwenstemmen en heeft een tijd stilgelegen vanwege de Corona maatregelen. Het is uitgevoerd op zondagmiddag 24 april 2022 in de kerk van Noordlaren.

Ons bestuur is bereikbaar voor informatie en aanmeldingen: Wilma de Vries 06 83106997 of via de mail: Projectkoorsottovoce@gmail.com. Via facebook sottovocezuidlaren kunt u ook informatie vinden en contact maken.
Ontwikkeld door Studio Wolf